Gezondheidsvoordelen

Multivitamine bewezen effectief voor weerstand, vitaliteit, stemming en meer

54 ingrediënten, waarvan 38 vitamine mineraal en spoorelementen.
De meest natuurlijke, meest complete formule beschikbaar. Met 16 natuurlijke exclusieve natuurlijke extra’s in voedingsdoseringen!

Multivitamine

9.5

uit 603 reviews

Gebruik de producten van vitaminecompleet al heel wat jaren samen met mijn man en dochter, wij zijn super tevreden.

, 26-02-2023

Ben 65 jaar en doe nog aan krachtsport en ben er wel van overtuigd dat vitaminecompleet mij daar wel bij helpt om het vol te houden. Vind het goed dat alle vitamines op elkaar zijn afgestemd voor optimale opname en dat je alle vitaminen in 1 keer binnen krijgt.

, 27-01-2023

Ik gebruik de multivitaminen al enkele jaren dagelijks. De samenstelling is uitstekend en veeeeel beter dan de bekende merken. Ook is de prijs nog voordeliger dan de rest. De beste op de markt.

, 20-01-2023

Ik bestel al meer dan 10 jaar de multivitaminen, visolie en magnesium van Vitaminecompleet. Op mijn leeftijd van 73 jaar voel me er heel goed bij, ik ben nooit ziek dus ik denk dat ik maar beter zo door moet gaan. Ik heb ook nog nooit een andere multivitaminen lijst van ingrediënten gezien die een betere indruk op mij maakte.

, 16-01-2022

GEZONDHEIDSvoordelen

Multivitamine, de natuurlijke en complete alleskunner

Deze Multivitamine formule levert talloze bijdragen aan gezond, vitaal en beschermd blijven

100% bewezen effectieve bijdragen aan:

Vitaal blijven, 50+

Met het stijgen van de jaren wordt ons functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit, we worden op alle niveau’s een beetje minder veerkrachtig en energiek. Een gezonde levensstijl is voor elke 50+ dan ook van extra waarde en draagt bij aan het behoud van gezond en vitaal ouder worden. Daarbij is een toereikende voorziening met alle noodzakelijke voedingsstoffen vanzelfsprekend onmisbaar om alle levensprocessen soepel draaiend te houden. Hierbij is ook een groot aantal vitaminen en mineralen bij betrokken. Wist u bijvoorbeeld dat alle vrouwen boven de 50 en alle mannen boven de 70 niet alleen voor hun botten maar ook voor hun spierkracht baat hebben bij het ‘hele jaar rond’ vitamine D suppletie advies dat sinds december 2012 door de Gezondheidsraad naar alle betrokken gezondheidszorgprofessionals gecommuniceerd is geworden? En dat uit de laatste RIVM voedselconsumptiepeiling gebleken is dat de magnesiuminname bij mannen maar vooral ook bij het merendeel van de vrouwen extra aandacht kan gebruiken. En wist u dat de Magnesium van Vitaminecompleet de goedgekeurde EFSA claim : ‘Draagt bij aan vemindering van vermoeidheid’ mag voeren. En dat dat nog maar het begin van een lange lijst aan EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims is die Vitaminecompleet mag voeren.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem is als de hoofdbewaker van onze gezondheid. Uw immuunsysteem heeft een aantal cruciale taken waaronder het beoordelen van “zelf” vs “niet-zelf” en “veilig” vs “niet-veilig”. Uw immuunsysteem staat daarbij onder invloed van bijvoorbeeld uw slaappatroon, beweging, roken of stress. En natuurlijk is er de alombekende invloed van voeding. En dat gaat echt véél verder dan alleen dagelijks fruit eten om voldoende vitamine C binnen te krijgen. We krijgen dan ook regelmatig te horen van onze cliënten dat ze de bijdrage van de supplementen van Vitaminecompleet op hun immuunsysteem duidelijk weten te herkennen en waarderen.

Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B11 draagt bij tot een normale bloedvorming

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot een normale eiwitsyntheseZink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Botten

Wanneer we pasgeboren baby’s zijn hebben onze botten een meer soepele kwaliteit die geleidelijk tot ongeveer ons 25ste levensjaar geleidelijk steeds stabieler wordt doordat mineralen worden ingebouwd. Het belang van sporten voor onze botten is voor de meeste mensen wel bekend en de rol die calcium of vitamine D speelt ook. Maar er zijn veel meer stoffen die van belang voor het instandhouden van gezonde botten. Wist u bijvoorbeeld dat magnesium, zink en vitamine C daar ook een wezenlijk bijdrage aan leveren? Bovenstaande producten van Vitaminecompleet bevatten meerdere stoffen waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezonde botten. Er bevinden zich in de Multivitamine van Vitaminecompleet nog een aantal stoffen waarvoor we hopen/vermoeden dat er in de toekomst EFSA goedgekeurde claims ten aanzien van botten gevoerd mogen gaan worden, maar waar we u nu geen specifieke melding van mogen maken.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Vitamine K draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Kraakbeen

Dankzij het kraakbeen dat zich op de gewrichtsoppervlakken bevindt wordt het mogelijk om onze gewrichten vrijwel wrijvingsloos te laten bewegen. Gladder dan teflon of keramiek weet de natuur onze gewrichten te voorzien van een laag kraakbeencellen die niet alleen dat soepele glijden mogelijk maken, maar dankzij het hoge watergehalte ook als extra schokdemping werkt bij elke stap die we lopen. Dat kun je heel makkelijk zelf waarnemen aan hoe soepel onze kraakbeenrijke oren of neuzen mee kunnen veren in alle richtingen. Wist u trouwens dat het kraakbeen in onze neus en oren een heel leven lang groeit? Om kraakbeen goed te laten functioneren heeft het verzorging en voeding nodig net als andere levende weefsels in ons lichaam. In bovenstaande supplementen treft u ingrediënten aan waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezond kraakbeenweefsel. Smooth!!!

 C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

Vermoeidheid

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de Multivitamine als de Magnesium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B3 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Gezichtsvermogen

Een wonder van de evolutie. Zo mag je ons gezichtsvermogen toch rustig noemen. Door heel de dierwereld zijn er talloze varianten van gezichtsvermogen tot ontwikkeling gekomen. Niet enkel om te overleven, maar ook om van schoonheid te kunnen genieten of onze cultuur te kunnen handhaven doordat we kunnen lezen en schrijven: een goed gezichtsvermogen levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van ons leven. Onderstaand kunt u zien welke supplementen van Vitaminecompleet ingrediënten bevatten die een EFSA erkende gezondheidsclaim mogen voeren met betrekking tot het handhaven van het gezichtsvermogen. Dat vitamine A onmisbaar is weten we nog wel uit het verhaaltje van konijnen die geen bril nodig hebben of het belang van een adequate voorziening in de derde wereld om het gezichtsvermogen te kunnen handhaven. Maar ook voor zink is de waarde voor het gezichtsvermogen als onomstotelijk bewezen in een EFSA claim opgenomen. En wist u dat DHA uit visolie tegenwoordig zelfs verplicht is in alle babyvoedselformules in verband met het gezichtsvermogen?

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Bescherming

Het leven is op veel manieren te definiëren. Als een spannend spel… een magisch mysterie… een eindeloze leerschool… een ko(s)mische dans… een grap die God met ons uithaalt (maar waarvan de clou misschien nog niet helemaal duidelijk is)… of als een podium voor het evolutionaire drama getiteld ‘Evolution, survival of the fittest’.

lees meer

Bij dit laatste toneelspel is het vermogen om je soepel te kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden opgesloten in een recente definitie van gezondheid: the ability to adapt. Zonlicht, hitte, koude, stress, lawaai, veroudering zijn maar een paar dagelijkse uitdagingen waarvoor we toegerust zijn met talloze beschermingsmechanismen. Om deze bescherming goed te laten functioneren zijn een goede energievoorziening, ontspanning, slaap en beweging onmisbaar. En volwaardige voeding natuurlijk met alle daarvoor noodzakelijke stoffen. Met de onderstaande producten van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je bescherming.

Anti-oxidanten

Alcohol, roken, stress, zonlicht, overgewicht of belastende stoffen uit het milieu kunnen allemaal bijdragen aan ‘oxidatieve stress’. En zelfs de levensnoodzakelijke zuurstof(oxy-gen) heeft voor zo’n 5% als bij-effect ‘oxi-datieve stress’. Met wat ironie: dezelfde zuurstof die ons aan ‘t leven houdt draagt onvermijdelijk ook bij aan onze ver-roesting / ver-oxidering. Nou is een zeker mate van oxidering voor ons onmisbaar gebleken, maar alles wel in de juiste maat. Om onszelf tegen de onvermijdelijke doorlopende oxidatieve stress te kunnen beschermen heeft ons lichaam diverse verdedigingslinies. Een deel van deze bescherming produceren we zelf in ons lichaam en een deel van deze bescherming tegen oxidatieve stress komt uit anti-oxidanten uit voedingsstoffen.

Vitamine B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Cellen

De kleinste functionele eenheid van ons lichaam bestaat uit cellen. In uw cellen bevindt zich onder andere uw DNA dat de blauwdruk van uw wezen bevat maar ook bijvoorbeeld de energie producerende mitochondriën en het endoplasmatisch reticulum met daarop de ribosomen die de eiwitopbouw van ons lichaam uit aminozuren verzorgen. Een ongelooflijk mooi universum van verwondering waarbij er per celtype ook nog heel verschillende specialisaties bestaan: een hartcel heeft immers heel andere hoofdfuncties dan een lever- of een zenuwcel.

Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces

Vitamine B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen

Vitamine B6 draagt bij aan een normale cysteïne (een zwavelhoudend aminozuur) synthesis

Vitamine B11 speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vetzuren

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Zink draagt bij tot een normaal zuur-basemetabolisme

Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese

Immuunsysteem

Ons immuunsysteem is als het ware het Hoofd Beveiliging van onze gezondheid. Ons immuunsysteem regelt een aantal cruciale taken waaronder het beoordelen van “zelf” vs “niet-zelf” en “veilig” vs “niet-veilig”.
Deze bewakingsmodules zijn intensief verweven met diverse andere regelsystemen in ons lichaam zoals ons zenuw- en maagdarmstelsel en onze slijmvliezen. Ook is er een intense communicatie tussen ons immuunsysteem en de hormoonhuishouding van bijvoorbeeld bijnier, schildklier of geslachtshormonen. Daarnaast integreert het immuunsysteem informatie van bijvoorbeeld ons slaappatroon, beweging, roken, stress. Of zonlichtblootstelling. Want ook vitamine D uit zonlicht geproduceerd speelt een cruciale rol bij een krachtig immuunsysteem. Juist dus ook in de winter van belang.

lees meer

In de Multivitamine hebben we maar liefst 1000 iE vitamine D opgenomen in de meest actieve D3 variant. Want 20 minuten dagelijks voldoende blootstelling aan hoogstaande zon tussen 12.00 en 15.00u is natuurlijk niet voor iedereen even eenvoudig te realiseren. Om niet te zeggen ronduit ingewikkeld voor de meeste mensen.
En natuurlijk is er dan ook de alom bekende invloed van voeding. Heel basaal bijvoorbeeld door voldoende vocht te drinken voor een vlotte doorstroming en een goed functionerende slijmvliesopbouw, onze eerste beschermlinie tegen binnendringers. Met een toereikende toevoer van eiwitbronnen uit voeding faciliteert u ook de antistofproductie.
En dan is er natuurlijk dé alombekende weerstandsvitamine met een roemrijke bijdrage aan het immuunsysteem. We hebben het uiteraard over vitamine C. Zeker slim om daar dagelijks een toereikende toevoer van te krijgen. We kunnen van deze wateroplosbare vitamine immers niet makkelijk een voorraad vasthouden. Belangrijk om te weten daarbij is dat lang niet alle fruitsoorten even rijk aan vitamine C zijn als een sinaaspappel, citroen of kiwi. Banaan en appel bevatten bijvoorbeeld aanzienlijk minder vitamine C,  aardbeien en frambozen zijn daarentegen relatief rijk aan vitamine C. Die laatste twee zijn in de winter echter niet zo makkelijk vers beschikbaar. Gelukkig bevatten diverse groenten, zoals spaanse peper, paprika, spruitjes of broccoli, ook aanzienlijke hoeveelheden aan vitamine C.  Alles bij elkaar genomen best een beetje puzzelen nog met die voeding.
Wel zo makkelijk om daar niet continue over hoeven na te denken.

Waarschijnlijk is de weerstands vitamine C overigens één van de redenen waarom Multivitamines überhaupt de meest verkochte voedingssupplementen zijn. En met de Multivitamine van Vitaminecompleet bent u ruim voorzien van vitamine C. In deze Multivitamine hebben we als extra’s onder andere ook natuurlijke citrus bioflavonoiden toegevoegd en wordt deze vitamine C ook nog in twee varianten aangeboden: als water- en als de meerzeldzame vetoplosbare variant!
Praktische tip. Desgewenst kunt u, voor een meer gelijkmatige vitamine C bloedspiegel, de Multivitamine- en Magnesium tabletten ook kunnen breken en verspreid over de dag innemen. Liefst dan niet combineren met koffie of thee, omdat deze de opname van vitamine C kunnen beïnvloeden.
De invloed van micro voedingsstoffen op het immuunsysteem gaat echter veel verder dan alleen vitamine C rijke fruit en groente en de “zonlicht vitamine” D. Wist u dat zink voor ons immuunsysteem van de mineralen minsten een net zo cruciale rol vervult voor het immuunsysteem als vitamine C en D dat voor vitamines doen? Rijke bronnen van zink treft u bijvoorbeeld aan in oesters of zeevis. Ook vitamine A is onmisbaar voor imuunsysteem net als voor het behoud van gezonde slijmvliezen, onze eerste barriere tegen ongewenste indringers. Vitamine A is tevens van belang voor de stofwisseling van ijzer dat eveneens voor ons immuunsysteem onmisbaar is. De vrije radicalen die uit ijzer gevormd worden hebben daarbij juist een gunstige bijdrage. Vitamine A heeft overigens ook weer zink nodig om zijn werking goed te kunnen ontplooien. Net als Magnesium een bijdrage levert aan de volledige ontplooing van de effecten van vitamine D. Kortom een hooggespecialiseerd netwerk aan synergetische effecten van een scala aan immuunvoedingstoffen.
En dan hebben we de bijdragen van diverse andere vitamines zoals Riboflavine (vitamine B2), Pyridoxine (vitamine B6), folaat (vitamine B11), en cobalaminen (vitamine B12), en de spoorelementen ijzer en selenium nog onvermeld gelaten! Allemaal individueel voorzien van een door de EFSA wettelijk erkende gezondheidsclaim in hun bijdragen aan ons immuunsysteem.

Naast aandacht voor een volwaardige voeding is de Multivitamine en Magnesium ( met 250mg vitamine C en 400 ie vitamine D3 extra) dus gewoon een heel praktische oplossing om uzelf dagelijks verzekerd te weten van deze voor ons immuunsysteem wezenlijke voedingsstoffen. En zo’n extra zetje in de rug is toch maar mooi meegenomen.
We krijgen dan ook regelmatig te horen van onze clienten dat ze de bijdrage van de supplementen van Vitaminecompleet op hun immuunsysteem duidelijk weten te herkennen en waarderen.

Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B11 draagt bij tot een normale bloedvorming

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Slijmvliezen

Als natuurlijke barrière met de buitenwereld heeft u naast uw stevige ‘leerachtige’ huid een nog veel grotere oppervlakte aan zachte doorlatende slijmvliesweefsels ter beschikking staan. Tot wel de grootte van een compleet voetbalveld bevindt zich, keurig ingeplooid, een slijmvliesveld in uw darmen. Bij uw slijmvliezen is de grens tussen binnenwereld en buitenwereld nog veel delicater dan bij uw huid. Uw slijmvliezen hebben diverse verfijnde en onmisbare functies: niet alleen houden ze organen soepel in hun functioneren of maken bijvoorbeeld mogelijk dat de maag zichzelf weet te handhaven in de productie van lichaamseigen (zout)zuur, maar uw slijmvliezen zijn ook gastheer voor een arsenaal aan immuunstoffen en immuuncellen die als een verkenner de frontlinie aftasten waar uw lichaam mee geconfronteerd word. En dan is het slijmvlies van uw oog natuurlijk weer van een heel andere kwaliteit dan het slijmvlies van uw blaas, longen of dikke darm. Om onze ‘natte’ slijmvliezen goed te laten functioneren is natuurlijk een adequate vochtinname van belang, immers het belangrijkste bestanddeel. Daarnaast is van diverse voedingsstoffen bekend dat ze een cruciale bijdrage leveren aan de gezondheid van uw slijmvliezen, zoals bijvoorbeeld vitamine A, biotine of vitamine B2.

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B3 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Beauty

Ware schoonheid zit van binnen, zo luidt het gezegde, maar de eerste indruk die je maakt komt toch écht van je buitenkant. En wanneer je er goed verzorgd uitziet heeft dat zeker óók weer invloed op hoe je je van binnen voelt. Met het juiste kapsel, een goed gewicht, een stralende glimlach of sprekende ogen treed je het leven al vast zelfverzekerder en opgeruimder tegemoet. Met de onderstaande producten van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je uiterlijk (en natuurlijk ook je innerlijk). Wil je meer specifiek informatie over welke ingrediënten Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim mag voeren klik dan op een van de iconen. U ziet dan in één oogopslag verschijnen welke producten en ingrediënten bijdragen aan het gezond houden van uw huid, haren, tanden, nagels, of ogen.

Huid

Onze huid bevat het grootse deel van ons bindweefseleiwitten waarvan collageen het belangrijkste eiwit is. Een normaal functionerend bindweefsel is dan ook onontbeerlijk voor een gezonde, strakke, stralende huid. Aangezien onze huidcellen de meest directe barrière met de buitenwereld vormen is het niet vreemd dat er hier een constante en hoge mate van vervanging en vernieuwing plaatsvindt. Onze huidcellen behoren samen met darm- en haarcellen tot de snelst delende cellen van ons lichaam. Behalve celdeling is ook celspecialisatie van belang voor een gezonde huid: de dieper liggende cellagen zijn ronder en de meer aan de buitenzijde liggende cellagen zijn platter, en zijn in een beschermende dakpansgewijze laag georganiseerd. Voor celdeling en specialisatie zijn diverse vitaminen en mineralen onontbeerlijk zoals vitamine C, magnesium en B12.

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Vitamine B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine B3 draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Vitamine B11 speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels

Jodium draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Tanden

Een gaaf gebit is als een stralende ketting van parels. Een echte blikvanger bij elke glimlach. Het behoud van gezonde tanden draagt ook in wezenlijke mate bij aan uw algehele gezondheid en voor senioren is een goede gebitsfunctie ronduit een voorspeller voor goede gezondheid. Beter en makkelijker gekauwd betekend immers ook beter gevoed en een betere spijsvertering en opname van alle voedingsstoffen.

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B3 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Haar

Een weelderige haardos heeft een begeerlijke status en wordt in alle culturen als een teken van jong, gezond, aantrekkelijk en sexy gezien! Na de cellen van onze darmen zijn haren de snelst delende cellen en deze haarcellen nodigen ons dan ook met regelmaat uit om de kapper te bezoeken. Haar is daarbij als het ware ons natuurlijke sieraad dat je elke dag al spontaan opgespeld is geworden door Moeder Natuur. Er worden dan ook enorme bedragen wereldwijd gespendeerd aan haarproducten, echter meestal beperkt tot uíterlijke verzorging. Aandacht voor haarverzorging en zelfs haargroei van bínnenuit is bij veel mensen een onderbelicht en daardoor weinig bekend gebied met aanzienlijke mogelijkheden. Lees bijvoorbeeld eens ons blog over één van de ingrediënten, selenium, met een specifieke claim ten aanzien van het behoud van uw haardos!: EFSA erkend en daarmee beoordeeld als 100% wetenschappelijk bewezen! Daar kunnen producten die van buitenaf toegediend worden in het algemeen alleen maar van dromen. Wordt bij Vitaminecompleet gewoon standaard in de formule opgenomen naast vier andere ingrediënten met een positieve bijdrage aan uw haren. Wij zijn zelf van mening dat op basis van de reeds voorhanden research het aantal EFSA toegekende claims in de toekomst hoogstwaarschijnlijk nog met ten minste een ander ingrediënt uit de Multivitamine zal toenemen. Maar vijf grondstoffen in één product met een bewezen bijdrage aan gezonde haren, lijkt ons ook alvast een aardig begin! En daarmee is uw kapper vast ook blij en onder de indruk!

Vitamine B6 draagt bij aan een normale cysteïne (een zwavelhoudend aminozuur) synthesis

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Zink draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Nagels

Net als haren zijn ook nagels onderwerp van uitgebreide verzorging. Met zo veel producten en professionals is het eigenlijk heel vreemd dat er nog zo weinig aandacht is voor zorg voor nagels van binnenuit. En dat terwijl aandacht voor je nagels van binnenuit wel gewoon heel eenvoudig mogelijk is.

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels

Gewicht

Een gezond gewicht is de meest begeerde nieuwjaarswens. Een slank en sportief lichaam geeft je een goed gevoel en is een belangrijke component van een gezonde levensstijl. Voldoende beweging maar vooral ook niet te veel eten zijn gewoontes die hierbij cruciaal zijn. Daarnaast zijn ook diverse voedinsgsstoffen essentieel om uw insuline- en hormoonhuishouding te ondersteunen, de (vet)verbranding optimaal te houden of bij te dragen aan het verminderen van vermoeidheid waardoor u weer makkelijker tot bewegen komt.

Biotine draagt bij tot de normale metabolisme van macronutriënten

Biotine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Chroom draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

Seleen draagt bij tot de normale werking van de schildklier

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vetzuren

Bloedsomloop

Om ons lichaam van zuurstof en voeding te voorzien en afvalstoffen af te voeren beschikken we over een delicaat, en tegelijkertijd krachtig netwerk van bloedvaten die ritmisch pulserend de bloedsomloop die door het hart gepompt wordt mogelijk maakt. Aandacht voor hart- en vaten is in de gezondheidszorg van de Westerse wereld een belangrijk punt van aandacht. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, nachtrust, ontspanning en soepele omgangsvormen met de uitdagingen van het leven hebben daar allemaal een belangrijke plaats. Net als het ademen van schone lucht en gezonde volwaardige voeding. Vitaminecompleet is verheugd met de Multvitamine, Magnesium en Omega-3 een bijdrage te kunnen leveren aan de onderdelen van de bloedsomloop die een EFSA goedgekeurde gezondheidsclaim mogen voeren.

Hart

Als we het woord hart in de schijnwerper plaatsen dan komen er talloze associaties in ons op: voor romantische zielen is het de zetel van de liefde en smart, voor dichters een prachtig beeld om het wezenlijke of de kern mee uit te drukken, en het aantal spreekwoorden waar hart centraal in staat is indrukwekkend. Iedereen is ook op de hoogte van de cruciale bijdrage die ons hart aan ons leven levert. Een bescheiden maar gezekerde bijdrage te mogen leveren aan het normale het functioneren van het hart is voor Vitaminecompleet een hele eer. Het hart is een bijzondere spier, met een hooggespecialiseerd eigen zenuwweefsel en een ingenieus klepsysteem, en bestaat uit verschillende weefseltypen die in harmonie met elkaar ons dagelijks ritmisch met elke harteklop weer trouw van doorstroom voorziet.

Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het hart

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Bloedvaten

Onze bloedvaten vormen een netwerk dat tot op microscopisch niveau vertakt is en onze lichaamscellen in staat stelt zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen op te nemen en CO2 rijk zuurstofarm bloed met afvalstoffen weer terug naar het hart te transporteren in de rivier van het leven. Onze slagaders zijn de bloedvaten die vanaf het hart het zuurstofrijke bloed naar alle weefsels aanvoeren en onze venen of aderen zijn de bloedvaten die zuurstofarm bloed weer terug naar het hart voeren om via de zuurstof opgenomen in de longen weer een volgende kringloopcyclus te maken. De vaten van de slagaderen bevatten een spierlaag en transporteren het bloed onder een hogere druk, de aderen bevatten geen spiercellaag en voeren het bloed terug naar het hart onder een lagere druk. De elasticiteit van onze bloedvaten is fenomenaal en een waar wonder van de natuur. Zoals breed bekend is, zijn een goede voeding, beweging en voldoende ontspanning belangrijk voor bloedvaten. Naast bloeddruk en bloedvetten zijn er diverse stoffen die een bijdrage leveren aan het gezondhouden van de bloedvaten. Lees hieronder welke EFSA goedgekeurde claims hiervoor gevoerd mogen worden.

Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

Vitamine B11 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling

Energie

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de multivitamine als de magnsium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

50+

Met het stijgen van de jaren wordt ons functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit: we worden op alle niveaus een beetje minder veerkrachtig en energiek. Een gezonde levensstijl is voor elke 50+ dan ook van extra waarde en draagt bij aan het behoud van gezond en vitaal ouder worden. Daarbij is een toereikende voorziening met alle noodzakelijke voedingsstoffen vanzelfsprekend onmisbaar om alle levensprocessen soepel draaiend te houden. Hierbij is ook een groot aantal vitaminen en mineralen bij betrokken. Wist u bijvoorbeeld dat alle vrouwen boven de 50 en alle mannen boven de 70 niet alleen voor hun botten maar ook voor hun spierkracht baat hebben bij het ‘hele jaar rond’ vitamine D suppletie advies dat sinds december 2012 door de Gezondheidsraad naar alle betrokken gezondheidszorgprofessionals gecommuniceerd is geworden? En dat uit de laatste RIVM voedselconsumptiepeiling gebleken is dat de magnesiuminname bij mannen maar vooral ook bij het merendeel van de vrouwen extra aandacht kan gebruiken. En wist u dat de Magnesium van Vitaminecompleet de goedgekeurde EFSA claim : ‘Draagt bij aan vermindering van vermoeidheid’ mag voeren. En dat dat nog maar het begin van een lange lijst aan EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims is die Vitaminecompleet mag voeren.

Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer

Vitamine B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B11 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B11 speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine B11 draagt bij tot een normale bloedvorming

Vitamine B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine C verhoogt de ijzeropname

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

IJzer speelt een rol in het celdelingsproces

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Zink speelt een rol in het celdelingsproces

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Vermoeidheid

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de multivitamine als de magnsium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B3 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Sport

Sport is een echte batterij-oplader. Met de keuze voor een sport/bewegingsvorm die bij jou past heb je niet alleen een plezierige tijd maar kun je ook op talloze manieren aan je gezondheid en vitaliteit bijdragen. Vanzelfsprekend draagt gezonde voeding ook weer bij aan plezierig sporten. Voldoende drinken, een afgewogen dieetkeuze en natuurlijke producten dragen allemaal bij aan effectief sporten wat dan weer bijdraagt aan je energie: een echte win-win cirkel. De meesten van ons hebben niet de luxe een persoonlijke sport-diëtist dagelijks voor een uitgekiende voeding zorg te laten dragen, laat staan dat we een privé kok hebben voor een smakelijke en slimme bereiding ervan. Met de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 van Vitaminecompleet heb je weliswaar nog steeds geen privé-diëtist of kok ter beschikking maar wel alvast de zekerheid dat je een dagelijkse aanvulling op je voeding kunt krijgen die bij kan dragen aan extra sportplezier én sportprestaties. Een rits aan voedingsstoffen uit de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 hebben namelijk goedgekeurde EFSA gezondheidsclaims die voor jou als actieve sporter van waarde kunnen zijn.

Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen

Vitamine B6 draagt bij aan een normale cysteïne (een zwavelhoudend aminozuur) synthesis

Biotine draagt bij tot de normale metabolisme van macronutriënten

Vitamine B11 draagt bij tot de normale aminozuursynthese

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Chroom draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed

Schildklier

De “thermostaat van het lichaam”, zo wordt de schildklier ook wel omschreven. Een goed werkende schildklier zou je voor de beeldvorming misschien wel met een cruise-control uit je auto kunnen vergelijken om de motor die steeds op een constant prettig toerental te laten draaien. Waarbij je je kunt voorstellen dat een te laag toerental de motor doet stotteren en traag reagerend maakt, terwijl een te hoog toerental de motor risico laat lopen op oververhitting en extra slijtage.
De schildklier is natuurlijk een veel complexer orgaan dan zo’n motor en heeft voor goed functioneren onder andere een scala aan voedingstoffen nodig. De meest mensen kennen het belang van jodium wel bijvoorbeeld door consumptie van voldoende jodiumrijk brood of zeevis (wist u trouwens dat uit de laatste RIVM voedsel- consumptiepeiling gebleken is dat de daadwerkelijke jodiuminname bij met name vrouwen en zwangeren in Nederland maar marginaal is?). Maar ook selenium en andere stoffen die voor een gezonde schildklier werking van belang zijn hebben aandacht nodig te meer daar ook de inname van selenium in Nederland uit de RIVM peiling door lang niet iedereen voldoende met de voeding geconsumeerd wordt. Aandacht voor een goed functioneren van de schildklier is voor iedereen van belang en voor aanzienlijk groepen en bij bepaalde doelgroepen dus extra.
Aandacht voor volwaardige voeding is en blijft het natuurlijk fundament en juist omdat dat in de praktijk van alledag nog een hele klus blijkt te zijn is aanvulling naar onze mening, gebaseerd op de daadwerkelijke voedingstoestand in Nederland zoals gemeten door het RIVM, een zinvolle afweging. In de Multivitamine van Vitaminecompleet bevinden zich veilige en adequate hoeveelheden aan jodium en selenium die een bijdrage aan een normale productie van schildklierhormoon en een normaal functioneren van uw schildklier kunnen leveren. De Multivitamine van Vitaminecompleet is heel praktisch dus om daar voor uw schildklier alvast dagelijks in voorzien te zijn.

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

Seleen draagt bij tot de normale werking van de schildklier

Gewrichten

Zonder botten zouden we als een slap weekdier door het leven gaan. Met botten, maar zónder gewrichten, als een stijve hark. En dankzij het supergladde kraakbeen verloopt bewegen gesmeerd. De vrijheid om je ongehinderd te kunnen bewegen is een van de grote vreugdes in het leven die door de samenwerking met je spieren en bindweefselrijke pezen mogelijk wordt. Soepel sporten, dansen, vrijen of zelfs kauwen zijn allemaal mede afhankelijk van goed functionerende botten, gewrichten en kraakbeen.

In tegenstelling tot onze spieren staan we er misschien niet zo vaak bij stil, maar zolang onze botten, gewrichten en kraakbeen zich in een levend lijf bevinden nemen ze ook heel actief deel aan alle levensprocessen. En daarmee hebben naast onze spieren, ook onze botten, gewrichten en de supergladde laag kraakbeen zo hun eigen behoeftes om goed gezond te kunnen blijven functioneren. Met de onderstaande supplementen van Vitaminecompleet kun je met minimale moeite een waardevolle bijdrage leveren aan je botten, kraakbeen, bindweefsel en spieren.

Botten

Wanneer we pasgeboren baby’s zijn hebben onze botten een meer soepele kwaliteit die geleidelijk tot ongeveer ons 25ste levensjaar geleidelijk steeds stabieler wordt doordat mineralen worden ingebouwd. Het belang van sporten voor onze botten is voor de meeste mensen wel bekend en de rol die calcium of vitamine D speelt ook. Maar er zijn veel meer stoffen die van belang voor het instandhouden van gezonde botten. Wist u bijvoorbeeld dat magnesium, zink en vitamine C daar ook een wezenlijk bijdrage aan leveren? Bovenstaande producten van Vitaminecompleet bevatten meerdere stoffen waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezonde botten. Er bevinden zich in de Multivitamine van Vitaminecompleet nog een aantal stoffen waarvoor we hopen/vermoeden dat er in de toekomst EFSA goedgekeurde claims ten aanzien van botten gevoerd mogen gaan worden, maar waar we u nu geen specifieke melding van mogen maken.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten

Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor

Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Vitamine K draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Kraakbeen

Dankzij het kraakbeen dat zich op de gewrichtsoppervlakken bevindt wordt het mogelijk om onze gewrichten vrijwel wrijvingsloos te laten bewegen. Gladder dan teflon of keramiek weet de natuur onze gewrichten te voorzien van een laag kraakbeencellen die niet alleen dat soepele glijden mogelijk maken, maar dankzij het hoge watergehalte ook als extra schokdemping werkt bij elke stap die we lopen. Dat kun je heel makkelijk zelf waarnemen aan hoe soepel onze kraakbeenrijke oren of neuzen mee kunnen veren in alle richtingen. Wist u trouwens dat het kraakbeen in onze neus en oren een heel leven lang groeit? Om kraakbeen goed te laten functioneren heeft het verzorging en voeding nodig net als andere levende weefsels in ons lichaam. In bovenstaande supplementen treft u ingrediënten aan waarvoor Vitaminecompleet een EFSA goedgekeurde claim mag voeren dat ze bijdragen aan het instandhouden van gezond kraakbeenweefsel. Smooth!!!

 C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen

Bindweefsel

Bindweefsel bevindt zich door heel ons lichaam. Het is onderdeel van onze spieren, aderen, longen, brein en natuurlijk een hoofdbestanddeel van onze huid en alle pezen. Dit heel bijzondere weefsel wordt vaak niet goed op waarde geschat. Toch kent iedereen uit eigen ervaring wel hoe belangrijk pezen zijn voor de stabiliteit van onze gewrichten. De samenstelling van ons bindweefsel is net als bij andere weefsels mede bepaald door onze erfelijkheid: sommige mensen zullen niet eenvoudig een slangenmens kunnen worden omdat ze er genetisch geen geschikte aanleg voor hebben. Uw bindweefsel goed verzorgen is voor stabiel en soepel bewegen enorm belangrijk. Niet alleen voor dagelijks bewegen maar zeker voor wie meer intensief beweegt zoals sporters. Voor gezond bindweefsel zijn diverse stoffen onmisbaar zoals bijvoorbeeld vitamine C. We kennen allemaal nog wel van de lagere school de verhalen van de zeelieden uit de Middeleeuwen die op hun maandenlange reizen baat hadden bij het op peil te houden van hun vitamine C inname. Wist u dat voor de gemiddelde Nederlander de aardappel nog steeds een significante bron van vitamine C in hun dagelijkse voeding is?

Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels 

Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel

Spieren

Dankzij onze willekeurige spieren kunnen we ons lichaam in de door ons gewenste richting bewegen. In nauw samenspel met onder andere ons brein, evenwichtsorgaan, pezen en gewrichten kunnen we onvoorstelbare capriolen uithalen (niet allemaal even goed natuurlijk) zoals ballet, turnen of schoonspringen. Maar ook een goed uithoudingsvermogen hangt niet louter van hart en longen af. Onze skeletspieren vervullen hierbij een cruciale rol die met de juiste training beïnvloed kan worden. En dan is het natuurlijk aardig om toch ook stil te staan bij het feit dat het hart zelf voor het leeuwendeel uit spierweefsel bestaat en ook onze luchtwegen en veel andere organen zich van spieren bedienen. Ook ons spijsverteringskanaal en urinewegen bevatten immers spieren. Waar zouden we zijn zonder onze spieren? Met onze skeletspieren kunnen we ons bewegen in elke denkbare richting en dat kan bijdragen aan een wezenlijk gevoel van vrijheid.

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Gezichtsvermogen

Ogen, de spiegel van onze ziel. Ogen kunnen glanzen, stralen, fonkelen, koesteren maar ook vlammen, priemen of neersabelen. Verliefde mensen zouden er het liefst in verdrinken en als het mogelijk was voor altijd blijven wonen in de ogen van hun geliefde. Onze ogen zijn ongetwijfeld ons meest vooraanstaande zintuig. Met onze ogen verschaffen we ons dermate belangrijke informatie over de wereld dat er in ons brein maar liefst een kwart van de totale hersenomvang gereserveerd is voor die twee prachtige knikkers. Om een bijdrage aan uw ogen te leveren aan binnen-(bijvoorbeeld vitamine A voor de staafjes in ‘t netvlies), buitenkant (bijvoorbeeld vitamine C voor de slijmvliezen) en gezichtsvermogen (bijvoorbeeld Omega-3) leveren de volgende ingrediënten uit de Multivitamine, Magnesium en Omega-3 van Vitaminecompleet een waardevolle bijdrage.

Gezichtsvermogen

Een wonder van de evolutie. Zo mag je ons gezichtsvermogen toch rustig noemen. Door heel de dierwereld zijn er talloze varianten van gezichtsvermogen tot ontwikkeling gekomen. Niet enkel om te overleven, maar ook om van schoonheid te kunnen genieten of onze cultuur te kunnen handhaven doordat we kunnen lezen en schrijven: een goed gezichtsvermogen levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van ons leven. Onderstaand kunt u zien welke supplementen van Vitaminecompleet ingrediënten bevatten die een EFSA erkende gezondheidsclaim mogen voeren met betrekking tot het handhaven van het gezichtsvermogen. Dat vitamine A onmisbaar is weten we nog wel uit het verhaaltje van konijnen die geen bril nodig hebben of het belang van een adequate voorziening in de derde wereld om het gezichtsvermogen te kunnen handhaven. Maar ook voor zink is de waarde voor het gezichtsvermogen als onomstotelijk bewezen in een EFSA claim opgenomen. En wist u dat DHA uit visolie tegenwoordig zelfs verplicht is in alle babyvoedselformules in verband met het gezichtsvermogen?

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Zink draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Slijmvliezen

Onze ogen zijn een heel delicaat zintuig dat op ingenieuze wijze zijn functioneren georganiseerd heeft. Een lenssysteem, hooggespecialiseerde zintuigcellen voor zwart-wit en voor kleur zien en een compleet vochtregulerend systeem om de spanning op de oogbal in juiste proporties te houden. En cellen die deel uitmaken van een zelfreinigend systeem. Onder andere doordat aan het raakvlak met de buitenwereld het oog een slijmvlies bevat dat door regelmatig knipperen niet alleen zichzelf soepel en vochtig houdt maar ook stof en vuiltjes verwijdert in de richting van de ooghoek zodat ons gezichtsvermogen fraai scherp kan zijn. ‘s Morgens de slaap uit je ogen wrijven is dan ook eigenlijk meer de slaap uit je slijmvliezen wrijven. Om de slijmvliezen goed te laten functioneren heeft het lichaam diverse voedingsstoffen nodig. Vitamine A en (daarmee ook zink) maar ook vitamine B2, B3 en Vitamine H zijn nodig voor het gezond houden van de slijmvliezen van uw ogen.

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine B3 draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Anti-oxidanten

Alcohol, roken, stress, zonlicht, overgewicht of belastende stoffen uit het milieu kunnen allemaal bijdragen aan ‘oxidatieve stress’. En zelfs de levensnoodzakelijke zuurstof(oxy-gen) heeft voor zo’n 5% als bij-effect ‘oxi-datieve stress’. Voor onze ogen, net als voor onze huid, is zeker ook het zonlicht niet te vergeten als belangrijke bron van oxidatieve stress. Een zonnebril dragen bij fel zonlicht kan daarmee echt een toegevoegde bescherming opleveren. Maar ook vanuit ons eigen lichaam zijn diverse anti-oxidant verdedigingslinies voorhanden om onszelf tegen de onvermijdelijke oxidatieve stress te kunnen beschermen. Een deel van deze bescherming produceren we zelf in ons lichaam en een deel van deze bescherming tegen oxidatieve stress komt direct uit anti-oxidanten uit voedingsstoffen. Onderstaand ziet u welke ingrediënten uit de Vitaminecompleet supplementen een EFSA goedgekeurde claim mogen voeren met betrekking tot ‘oxidatieve stress’ (in de Multivitamine zitten nog een scala aan andere natuurlijke stoffen waaronder de geconcentreerde en gestandaardiseerde plantextracten die nog in afwachting van een EFSA beoordeling zijn, waarvan wij op grond van de literatuur overtuigd zijn dat ze een toegevoegde waarde aanbrengen). Naar een combinatie van diverse vitaminen zijn langlopende studies gedaan die aantonen dat ze van waarde kunnen zijn voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. Het is niet onwaarschijnlijk dat, naast eventueel andere effecten, ook de bescherming tegen oxidatieve stress hier een rol in heeft gespeeld.

Vitamine B2 draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Oogzenuwstelsel

Op de keper beschouwd stopt ons gezichtsvermogen natuurlijk niet bij ons oog. Zonder een werkende verbinding met ons zenuwstelsel via de gezichtszenuw en de doorgeleiding naar onze hersenen zou ons bewuste gezichtsvermogen onmiskenbaar onmogelijk zijn. Kijkend naar het type cellen van ons netvlies kun je zonder meer stellen dat dit in wezen reeds gespecialiseerde zenuwcellen zijn. En het oog heeft in zijn wand een geïntegreerde verbinding met de hersenen via de ingang van de oogzenuw. De plek waar deze oogzenuw de oogbol binnentreedt heet ‘blinde vlek’. Op deze plek kunnen we namelijk geen lichtprikkels waarnemen want in de blinde vlek zijn de cellen van het oog gespecialiseerd in de geleiding van zenuwprikkels en niet van het omzetten van fotonen (lichtdeeltjes) in een elektrisch signaal zoals de staafjes en kegeltjes van het netvlies dat wel heel miraculeus kunnen doen. Daar waar de concentratie van de cellen die wel lichtgevoelig zijn het hoogst is, daar bevindt zich de zogenaamde gele vlek: dit is het centrum van ons gezichtsveld waar we het scherpst mee zien. Het oog en het gezichtsvermogen met al zijn gespecialiseerde onderdelen is een waar wonder van de natuur! Voor een goede werking van het zenuwstelsel zijn diverse stoffen van waarde. In de onderstaande producten ziet u voor welke ingrediënten Vitaminecompleet toegestane EFSA claims met betrekking tot het normaal functioneren van het zenuwstelsel mag voeren.

Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Psyche

Gezond psychologisch functioneren is ons ten minste net zo dierbaar als gezond lichamelijk functioneren. Het stelt ons niet alleen in staat de uitdagingen van het leven fris en effectief tegemoet te kunnen treden maar draagt ook zorg voor het kunnen genieten van de liefde van onze geliefden, dierbaren, de natuur of muziek of andere kunstuitingen. Een soepel geestelijk functioneren maakt een zinvolle participatie aan de samenleving mogelijk en draagt in grote mate bij aan de kwaliteit van leven. Met een gezonde psyche heb je ook niet alleen meer veerkracht maar kan je ook de schoonheid en verwonderingen die het leven te bieden heeft intenser waarderen en genieten. Onderstaand kunt u lezen welke ingrediënten een bijdrage leveren aan een gezond psychologisch functioneren.

Brein

Onze brein is naar het zich laat aanzien de meest complexe structuur in het hele universum. Ons brein stelt ons in staat om verschillende staten van bewustzijn te kunnen ervaren, van een diepe dromeloze slaap tot helder scherpzinnig wakker. En het brein van een slang maakt een heel andere interactie met de wereld mogelijk dan het brein van een paard of een dolfijn. Dat verleent ons mensen met een zeer uitgebreid brein een unieke plaats in de wereld. In ons brein wordt de informatie van zintuigen gecombineerd met onze natuurlijke aangeboren talenten, eerdere ervaringen en culturele invloeden tot een samenhangende bewustzijnsstroom en het geheel tot een zinvol verhaal gesmeed. Het vermogen om muzikaal te zijn, een fenomenaal geheugen te ontwikkelen, nieuwe verbanden te zien, creatief kunstwerken voort te brengen, wiskundige genialiteit, ze zitten er allemaal in verstopt. Geen wonder dat met zo’n complex orgaan er zo’n grote verscheidenheid aan persoonlijkheden in de geschiedenis van de mensheid mogelijk is gebleken. En er tijdens een leven zo’n ongekend scala aan levenservaringen ter beschikking staat. Het levert ook een prachtige poëtische paradox op: mensen zijn echt allemaal gelijk in het gegeven dat ze allemaal uniek zijn!

Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B2 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B3 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Mentaal

Leven, zeker ook in de 21e eeuw, kan nogal een uitdaging zijn. Nog nooit volgden veranderingen elkaar zo snel op. Daarmee is het leven vaak een hachelijke onderneming, maar nog geen reden om van streek van te geraken: we hebben immers humor en zelfspot is onze rugzak meegekregen. Om mentale souplesse in al zijn mogelijkheden te onderhouden heeft het lichaam onder andere baat bij plezierige uitdagingen, leren, voldoende beweging, slaap en ontspanning. En aan adequate voorziening met noodzakelijke voedingstoffen natuurlijk. Om uw mentaal functioneren gezond te houden zijn diverse vitaminen en mineralen onmisbaar gebleken. Onderstaand vindt u welke stoffen een officiële goedgekeurde EFSA claim mogen voeren voor hun bijdrage aan de gezondhouding van uw mentale kwaliteiten.

Vitamine B1 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B3 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B5 draagt bij tot normale mentale prestaties

Vitamine B6 draagt bij tot een normale psychologische functie

Biotine draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B11 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Seksualiteit

In de natuur zijn heel wat levende wezens in staat zichzelf door louter deling voort te planten. Als mens zijn wij gezegend/opgezadeld met een heel andere benadering. Het vermengen van het DNA geeft dieren met een seksuele voortplanting een stevig evolutionair voordeel op een betere overleving van de soort door verfrissing van de genenpoel. En om dat een beetje aantrekkelijk te maken heeft de natuur ons uitgerust met een heel scala aan ingecodeerde gedragsprogramma’s om deze seksualiteit mogelijk te maken. Volgens Darwin is seksualiteit een van de belangrijkste drijfveren van het biologische universum, volgens Freud was seksuele lust de belangrijkste menselijke drijfveer voor gedrag. Zowel in directe vorm of gesublimeerd als drijfveer voor kunst cultuur en… indien gefrustreerd ook voor neurosen. Seksualiteit blijft voor de mens een onuitputtelijke bron voor gespreksonderwerpen en levensuitingen. Romantiek, verliefdheid, lust of kinderwens kunnen nog niet een begin van aanspraak maken om de complete seksualiteit te omvatten. Want ook ontspanning, sociale hechting maar ook veel angsten en onzekerheden zijn met de menselijke seksualiteit verbonden. En dan bestaat er natuurlijk ook nog zoiets als afwezigheid van seksuele lust of uitdoving ervan. En waar je wellicht helemaal niet bij stilgestaan had: sport, slaap, seizoen, schildklier en ook voedingsstoffen leveren een bijdrage aan diverse aspecten van de seksualiteit.

Energie

Een opgewekte levenslust zien we als een echt kenmerk van gezondheid zoals die van onze jongste jaren. En überhaupt associëren we vitaliteit vaak ook met jeugdigheid. Nou heeft niemand onbegrensd energie en zullen we ongeacht onze leeftijd allemaal van tijd tot tijd de batterij moeten opladen. Wanneer je je vermoeid gaat voelen na geestelijke of lichamelijke inspanning is natuurlijk normaal, net als de vermoeidheid die je aanspoort tot slapen. Maar wanneer je vaker aan de oplader wil gaan hangen dan dat je het leven kunt gaan leven dan bevalt dat vrijwel niemand. Uit peilingen blijkt vermoeidheid in Nederland onder alle lagen van de bevolking een wijdverbreid thema te zijn. Wanneer je je vermoeid voelt is dat op zichzelf al niet zo prettig maar ook neemt al snel de glans van alles een beetje af. Met vermoeidheid moet je ook onvermijdelijk vaker en meer een appèl doen op je wilskracht die daar dan weer makkelijker van door zijn reserves heen raakt. Kortom onnodige vermoeidheid zit niemand structureel op te wachten. De Vitaminecompleet Multivitamine en Vitaminecompleet Magnesium kunnen in een gezonde energiehuishouding alvast een bijdrage leveren door te zorgen voor een gegarandeerde aanvulling op je voeding. Zowel de Multivitamine als de Magnesium van Vitaminecompleet mogen beide een aanzienlijk aantal goedgekeurde EFSA claims ten aanzien van vermindering van vermoeidheid maken. Alvast een zaak van je to-do lijst af die je geen extra vermoeidheid oplevert!

Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B2 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B3 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B3 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B5 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B11 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren

Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Hormonen

Hormonen zijn als de ‘master’-stuurprogramma’s in ons leven. In slechts minieme hoeveelheden zijn onze hormonen in staat om een groot aantal lichaamsfuncties aan te sturen, van heel subtiel tot heel drastisch. Om er slechts een paar te noemen: adrenaline, oestrogenen, groeihormoon, cortisol, DHEA, insuline, en niet te vergeten testosteron. Om al deze hormonen in afstemming met elkaar te laten samenwerken is een verfijnd net aan feedback-mechanismen opgezet. In onze seksualiteit nemen hormonen natuurlijk een heel centrale plaats in. Van de drie bekende groepen geslachtshormonen (androgenen, oestrogenen en progestagenen) zijn ook nog eens diverse varianten in omloop met allemaal net een ander zwaartepunt van activiteit. Om onze productie, stofwisseling en regulering van diverse hormonen in goede banen te laten verlopen zijn een scala aan voedingsstoffen nodig. Wat betreft de vitamines en mineralen zijn voor de producten van Vitaminecompleet met betrekking tot hormonen de volgende EFSA gezondheidsclaims toegestaan.
(Zie ook onder schildklier bij energie)
Het zou ons overigens niet verbazen als op termijn vitamine D meer tot de hormonen dan de vitaminen gerekend gaat worden. Biochemisch lijkt het sterk op een hormoon met cholesterol als basisbouwblok net als de geslachtshormonen. Ook voldoet vitamine D niet echt aan de definitie van een vitamine; we kunnen vitamine D immers wel zelf produceren in onze huid onder invloed van zonlicht.

B5 draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters

B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed

Stemming

Voor mannen is seks een weg naar ontspanning, voor vrouwen ontspanning een weg naar seks. Dit gevleugelde tweeluik bevat voor velen een herkenbare kern van waarheid. Toch blijkt ook het omgedraaide een zekere mate van waarheid in zich te bergen. Voor het ontstaan van een erectie hebben mannen toch ook echt baat bij een zekere mate van ontspanning van zowel lichaam (bloedvaten) als geest. Een adequate bloedsomloop is immers net zo min van waarde als faalangst een spelbederver kan zijn in het liefdesleven van een man. Omgedraaid kan teveel veiligheid omslaan in saai en te veel voorspelbaarheid is bij vrouwen ook niet bepaald bevorderlijk voor het opwekken of onderhouden van lust. Weet u nog: de relationele uitdagingen en erotische spanning van ‘vijftig tinten grijs’ bleken wereldwijd tot recordomzetten in de boekverkoop te leiden met name onder….vrouwen!
Kortom de juiste mix van spanning en onstpanning, overgave en inspanning vertrouwde veiligheid en spannende fantasie zijn in het liefdesspel de pikante spijswaren die nodig is om ons in vuur en vlam te zetten. Wie zich lichamelijk uitgeput of geestelijk opgejaagd voelt zal daarentegen zijn kompas niet onmiddellijk op ‘YES TO SEX!’ hebben staan. Sport, voldoende slapen, een goed gesprek, fysieke en emotionele intimiteit of de juiste sfeervolle omgeving (ja inderdaad ook die opgeruimde vaatwasser) allemaal kunnen ze bijdragen aan een spannend, ontspannend liefdesspel. En ook in voeding heeft men door de eeuwen heen wereldwijd gezocht naar voedingsmiddelen die aan lust bijdragen en daarbij zijn vele kandidaten inmiddels de revue gepasseerd. Die zoektocht naar het ultieme voedingsafrodisiacum is nog immer gaande en komt misschien ook wel nooit tot een einde….’Alle lust will ewigkeit’ (Marlene Diettrich)
Over de ingrediënten van Vitaminecompleet mogen we u in elk geval vast melden dat de onderstaande ingrediënten bewezen een bijdrage leveren aan normaal functioneren van de bloedvaten, vermindering van vermoeidheid, de energiehuishouding of normaal psychologisch functioneren. Voor wie een seksueel actieve levensinrichting belangrijk vindt, toch mogelijk aardig om te weten dat deze voorkeuren met de producten van Vitaminecompleet zeker niet belemmerd gaan worden. We wensen u bij de verkenningen daarvan alle plezier.

Vitamine B1 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B3 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B5 draagt bij tot normale mentale prestaties

Vitamine B6 draagt bij tot een normale psychologische functie

Biotine draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B11 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie

Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie

Testosteron

Misschien wel een van de meest opmerkelijke hormonen. Het wordt ook wel vaker het mannelijkheidshormoon genoemd, hoewel vrouwen ook testosteron produceren maar ongeveer 10-20 keer minder dan mannen. Testosteron is roemrucht vanwege zijn invloed op sportieve prestaties en het oneigenlijk gebruik van testosteron is aan banden gelegd. Ook is bekend dat testosteron van invloed kan zijn op zelfvertrouwen, en wordt testosteron met ambitie en agressie in verband gebracht. Zonder dit hormoon zouden alle mensen meer ‘vrouw’ zijn in zowel gedrag als uiterlijk (bijvoorbeeld spiermassa en beharing). Testosteron is voor zowel mannen als vrouwen een belangrijk hormoon voor de lust in seksualiteit. Hoewel de stemming bij vrouwen wellicht, zo blijkt uit onderzoek, een net zo of nog meer wezenlijke factor is (zie ook mentaal functioneren). Voor de handhaving van een normale testosteronhuishouding mag Vitaminecompleet een erkende EFSA claim voeren.

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed

Vruchtbaarheid

De drang tot voortplanting kan enkel vrucht dragen wanneer beide partners vruchtbaar zijn. Wij mensen hebben daar door de evolutie een uiterst ingenieuze strategie voor aangereikt gekregen. Enkel lust, libido en gelegenheid zijn niet toereikend. Allereerst dienen we voldoende lichamelijk uitgerijpt te zijn om in de puberteit voor het eerst in de vruchtbare fase te komen. Onder invloed van de geslachtshormonen ontwikkelen zich dan de “zogenaamde primaire en secundaire geslachtskenmerken”. Weet u nog hoe ongemakkelijk u zich voelde op de middelbare school toe het thema seks en voortplanting aan de orde kwam? Die ongemakkelijkheid vindt ook plaats in de breinontwikkeling die mede onder aansturing van deze geslachthormonen zoals oestrogenen, progesteron en testosteron staan. En bij vrouwen is dat ook nog een zorgvuldig georkestreerde dans die met de mensturele cyclus mee loopt om via de ei-sprong en de aanpassing van het slijmvlies van de baarmoeder alles in gereedheid vrengt om een nieuw leven 9 maanden te kunnen huisvesten. Alsof u weer terug in de schoolbanken zit hè? Daarnaast spelen ook bijvoorbeeld schildklierhormonen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid vanwege hun invloed op de energieleverend stofwisseling die weer mede op peil dient te zijn voor onder andere ook de productie van geslachtshormonen. En van schildklierhormoon is ook bekend dat het van belang is voor het Jodium draagt bij tot een normaal werkend zenuwstelsel en cognitief functioneren. En niet enkel bij de moeder maar ook bij het embryo en de foetus.

Want voor een functionele vruchtbaarheid dient ook nog alles met het het eitje goed te verlopen. In de eerste drie maanden na de versmelting met de zaadcel staat de orgaanontwikkeling (dat is ook de periode dat foliumzuur/vitamine B11 zo belangrijk is) centraal en in de laatste twee trimesters (dat wil zeggen zwangerschapstrimester geen schooltrimesters) wordt de groei van het embryo in de baarmoeder mogelijk gemaakt. En ook het slijmvlies van de baarmoeder dient opgebouwd en ingericht te worden voor het ongeboren kindje. Daarbij dienen ook bijvoorbeeld een uitgebreid vaatnetwerk compleet met vaatwandspieren aangelegd te worden. Ook de bloeddrukregulatie wordt in zwangerschap betrokken. U weet wel, dat is de verloskundige die bij elke check-up ook uw bloeddruk meet.

Ook bij de zaadproductie vindt een heel eigen vruchtbaarheidsscenario plaats. Met een aansturing vanuit de hypofyse onder gebruikmaking van de hormonen FSH en LH wordt met Leydig- en Sertolicellen via testosteron en progesteron in de testes / zaadballen van de man een enorme hoeveelheid vrolijke spermatocyten / zaadcellen geproduceerd. Diezelfde hormoon aansturing met Follikel Stimulerend Hormoon (FSH) en Luteiniserend Hormoon (LH) heeft bij vrouwen dus compleet andere gevolgen heeft. De spermatocyten hebben een zeer hoog energieverbuik, want om goed de competitie aan te kunnen gaan met miljoenen andere concurrenten op weg naar die ene eicel, kunnen zij zich zelfstandig voortbewegen. Onder een microscoop valt bij gezonde spermatocyten een opwinding van belang waar te nemen. Voor een goede vruchtbaarheid te kunnen waarborgen moeten tenminste een voldoende groot deel van alle zaadcellen zich ook voldoende flux kunnen bewegen. Dat bewegen wordt mogelijk gemaakt door middel van een soort zweepstaart die bij gezonde zaadcellen opgewekt kwispelt. Bij de juiste vaginale zuurgraad banen deze mannelijke zaadcellen zich een weg naar boven waarbij er maar één de winnaar kan zijn. Een sprint van ongekende omvang. Sporadisch zijn er meer nummers één: dan is er sprake van een twee of meerling zwangerschap. Bijvoorbeeld bij het kunstmatig opwekken van de eisprong in het kader van een behandeling kan dit frequenter optreden. En dan hebben we het nog niet gehad over de celdelingen voorafgaand aan de productie van zaad en eicellen of de celdelingen na versmelting van zaad- en eicel. Kortom de hele vruchtbaarheidsfysiologie is een wonder van de natuur binnen het wonder van de natuur. En het gegeven dat het immuunsysteem van een vrouw 9 maanden een wezen dat voor de helft niet uit haar DNA bestaat niet alleen moet kunnen tolereren, maar ook middels een uitgebreide gedeelde vaatstructuur moet kunnen voeden. En zo de aminozuursynthese voor de weefselopbouw va het ongeboren kunt mogelijk kunnen maken. En uiteindelijk, als dan dat alles, en nog veel meer, goed verloopt komt er een wonder van een wolk uit geboren. Nieuw leven. Bij dit alles is een gezonde levensstijl met onder andere gezonde voeding natuurlijk fundamenteel. In onze producten zijn er meerdere ingredienten die een rol spelen bij de vruchtbaarheid en zwangerschap. Onderstaand hebben we de bewezen effectieve ingredienten voor u opgesomd.

B11 draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap

Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese

Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting